El dissabte 4 de maig al llarg de tot el dia, el Cor Ciutat de Mataró farà de Cor Pilot al Curs d'Iniciació a la Direcció Coral que impartirà el seu director, Jordi Lluch i Arenas.

El curs, organitzat pel Moviment Educatiu del Maresme, està dirigit a mestres de música, cantaires, directors de cors, directors de conjunts instrumentals. Es durà a terme durant tot el dissabte 4 de maig al locals de la parròquia de Sant Josep de Mataró i finalitzarà amb un concert del Cor Ciutat de Mataró i els alumnes, dirigit pels alumnes actius del curs, a l'Església de Sant Josep. 

Hi ha dues modalitats d'inscripció: alumnes actius (cost 45€, places limitades) i alumnes oients (cost 20€). Pels alumnes actius, el MEM tramitarà el reconeixement de crèdits per 15 hores (inclou presencials i preparació a casa). 

Més informació i inscripcions a la pàgina  web del MEM.

 

El cant coral ha esdevingut un excel·lent mitjà d’expressió musical col·lectiva que ja forma part del dia a dia de les nostres escoles.

Entre d’altres aspectes, el gest és un element primordial per organitzar i ordenar el treball de grups vocals i instrumentals. Una direcció efectiva estalvia temps de preparació del grup i en gestiona la feina. La feina d'un director de cor, per tant , a banda d'utilitzar el gest adequat (treball de gest de direcció) també es centra en l’activitat d’escolta d’un grup (treball d’oïda), en organitzar la feina a fer o com construir l’obra en grup (dinàmica d’assaig), en fer una anàlisi aplicada (treball d’una cançó a casa) i en planificar un assaig (metodologia d’assaig).

 

A la premsa: TOT Mataró