El Cor Ciutat de Mataró és un projecte que sorgeix de la inquietud d’oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral de Catalunya, a la vegada que vol tenir en compte l’aspecte formatiu dels seus membres. D’aquesta manera el mes de juliol de 2009 ja es va presentar el grup en el marc de la Festa Major de les Santes al teatre Monumental de Mataró, amb un programa centrat en Cristòfor Taltabull, que fou un compositor molt vinculat a la ciutat.

El Cor Ciutat de Mataró és un grup vocal amb una base de 8 cantants professionals, inicialment, i un gruix de 26 cantaires actualment (cantants amateurs amb bon nivell vocal i musical), que neix sota l’empara de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de l’Ajuntament de Mataró. Aquest grup pretén, principalment, oferir la seva activitat per tal de contribuir a la dinamització cultural de la ciutat i a la comarca del Maresme i, a més, portar els seus programes a d’altres localitats, festivals de música d’arreu i fer col·laboracions amb grups instrumentals i orquestrals.

En aquest sentit, un dels compromisos que adquireix el CCM és el de recuperar i treballar obres i autors que han tingut, en diferents moments de la història, relació amb Mataró.